Materiaal & verzorging

Atelier Rosey gebruikt 925 sterling zilver en 14 & 18 karaat goud.

Sterling zilver

Sterling zilver is een legering van zilver die 92,5 gewichtsprocent zilver bevat en 7,5 gewichtsprocent van andere metalen, meestal koper.

Zilver reageert niet op zuurstof en water en vormt daarom niet gemakkelijk een zilveroxide. In sommige gevallen verschijnt er langzaam een zwarte aanslag.

We raden aan om een ​​zilverpoetsdoek te gebruiken die dient om zwavel van het metaal te verwijderen zonder de juwelen te beschadigen.

Houd er rekening mee dat hard polijsten een stuk zilver permanent kan beschadigen, altijd met de hand polijsten om de unieke stukken te behouden.


Vergulden

Vergulden is een methode om een ​​dun laagje goud aan te brengen op het oppervlak van een ander metaal, in ons geval Sterling zilver.

De dikte van de vergulding wordt genoteerd in microns. 

Vergulde zilveren sieraden kunnen nog steeds aantasten als de zilveratomen in de goudlaag diffunderen, waardoor de kleur langzaam en geleidelijk vervaagt en uiteindelijk het oppervlak dof wordt. Dit proces kan maanden en zelfs jaren duren.

Poets de aangetaste delen van de Jewels zorgvuldig, voorkom krassen en gebruik en een zachte zilverpoetsdoek.


Atelier Rosey gebruikt de volgende kwaliteiten Gold plating
1 Micron Verguld: Oorbellen, Bedels,
3 Micron Zwaar Verguld: Ringen, Halskettingen, Hangers

Bewaar je sieraden na het dragen in de sieradendoos van Atelier Rosey, dit is een droge en donkere ruimte met een beperkte blootstelling aan lucht om zilveroxide te voorkomen.


Heb je nog vraagtekens? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.Onze sieraden zijn handgemaakt in ons atelier in India dat is gecertificeerd met ISO 14001 en 9001.
ISO 14001 is de internationaal geaccepteerde norm met eisen voor een milieumanagementsysteem
ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement