november 12, 2020

Wie Wat Waarom!

Door Roos van Yperen
Op onze website kan je Handgemaakte sieraden kopen van Sterling Silver die ik zelf heb ontworpen en vervolgens laat produceren in Bali, voordat je iets koopt kan ik mij voorstellen dat je wilt weten wie ik, het gezicht achter Atelier Rosey, ben en waarom je bij ons sieraden zou kopen.
Dat is namelijk iets waar ik zelf ook altijd naar zoek, waar komt het bedrijf vandaan? Wie is de persoon eigenlijk die deze sieraden ontwerpt en hoe ziet zij of hij eruit? Wij zijn eigenlijk allemaal erg nieuwsgierig en dat is een natuurlijke eigenschap.
Mijn naam is Roos, 27 jaar. ik ben geboren in Noord-Holland waar ik in een klein dorpje tussen Amsterdam en Alkmaar in woon. Ik hou van bezig zijn met Atelier Rosey, van het ontwerp tot het het uitzoeken van de verpakkingen. Daarbuiten heb ik natuurlijk ook andere interesses, ik hou van reizen, vooral naar het mooie Italie, foto’s maken, paardrijden en tijd met vrienden en familie doorbrengen.
Hoe Atelier Rosey is ontstaan?
De eindeloze zoektocht naar Handgemaakte sieraden, die per stuk worden verkocht, en dan ook nog eens dezelfde oorbel die in verschillende maten verkrijgbaar is, zoek die maar eens. Dat ga je niet vinden! Ik dacht: Ik ga het zelf doen.
Ik begon online losse onderdelen te bestellen en zelf oorbellen in elkaar te zetten. Ook dit loste mijn ideeën voor de perfecte oorbel niet op. De onderdelen waren allemaal een hype en iedereen liep al snel met dezelfde items. 
Na een langere zoektocht kwam ik in contact met mijn product developer die mij heeft geholpen om mijn eigen ontwerpen in oorbellen en kettingen werkelijkheid te laten worden.
Het begon met het uittekenen van de ontwerpen - De ontwerpen werden daarna beoordeeld. Is het ontwerp stevig genoeg?/ Kan dit met de hand gemaakt worden?  - Daarna bespraken we het ontwerp samen met mijn eigen Atelier in Bali - Toen alles akkoord was werden de ontwerpen met de hand gemaakt van 925 Sterling Silver - Een aantal weken later mocht ik dan de eerste Samples ontvangen!
Een spannende en lange procedure, maar toen het eenmaal klaar was, was ik super blij en trots op het resultaat! 
Er komen nog veel meer spannende dingen aan, het process van het maken van de sieraden zal ik dan ook nog eens uitgebreid laten zien omdat dit zo bijzonder is!
Leuk dat jullie de tijd hebben genomen dit te lezen, ik zal snel weer een leuk stuk voor jullie neerzetten :-)!
 
Liefs, Roos.